Cizrnová polévka po indicku recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 1 lžička sůl 50 g máslo 1 ks cibule smetana pažitka 1 ks mrkev 1 lžička kari 250 g cizrna 0,5 l zeleninový vývar 1 lžička římský kmín 10 kuliček celý černý pepř 1 lžička mleté chilli koření
Postup Cizrnová polévka po indicku
Postup přípravy receptu
-
Cizrnu namočíme přes noc a potom ji uvaříme s jednou lžičkou soli doměkka. Mrkev očistíme a nakrájíme nadrobno. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek utřeme
Mezitím na másle orestujeme nakrájenou mrkev, až zezlátne, tak přidáme i cibuli. Na tento základ přidáme uvařenou scezenou cizrnu. Následně přidáme koření (utlučený římský kmín s pepřem, kari a chilli) a utřený česnek
Směs zalijeme vývarem (případně vodou) a necháme povařit. Potom cizrnovou polévku promixujeme a necháme ještě alespoň 20 minut provařit
Cizrnovou polévku po indicku podáváme ozdobenou smetanou a nasekanou pažitkou.