Cizrnová polévka po indicku recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 lžička sůl
50 g máslo
1 ks cibule
smetana
pažitka
1 ks mrkev
1 lžička kari
250 g cizrna
0,5 l zeleninový vývar
1 lžička římský kmín
10 kuliček celý černý pepř
1 lžička mleté chilli koření

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu namočíme přes noc a potom ji uvaříme s jednou lžičkou soli doměkka. Mrkev očistíme a nakrájíme nadrobno. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek utřeme

  2. Mezitím na másle orestujeme nakrájenou mrkev, až zezlátne, tak přidáme i cibuli. Na tento základ přidáme uvařenou scezenou cizrnu. Následně přidáme koření (utlučený římský kmín s pepřem, kari a chilli) a utřený česnek

  3. Směs zalijeme vývarem (případně vodou) a necháme povařit. Potom cizrnovou polévku promixujeme a necháme ještě alespoň 20 minut provařit

  4. Cizrnovou polévku po indicku podáváme ozdobenou smetanou a nasekanou pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!