Bábovka s pomerančovou šťávou recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 kostka máslo 1 balíček prášek do pečiva 250 g cukr moučka cukr moučka 1 špetka mletá skořice 1 balíček vanilkový cukr 400 g polohrubá mouka 1 lžička pomerančová kůra olej na vymazání polohrubá mouka na vysypání 5 ks vejce (L) 250 ml 100% pomerančová šťáva
Postup Bábovka s pomerančovou šťávou
Postup přípravy receptu
-
Povolené máslo smícháme s oběma cukry a žloutky do světlé pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva, skořicí i pomerančovou kůrou a střídavě se šťávou vmícháme do pěny. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a dáme do předehřáté trouby. Pečeme asi 50 minut na 165 °C
Bábovku necháme ve formě vychladnout a pak ji opatrně vyklopíme
Bábovku s pomerančovou šťávou před podáváním poprášíme moučkovým cukrem.