Domácí utopenci ze špekáčků recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 3 - 4 stroužky česnek sůl 0,3 l ocet 1 kg cibule 0,5 l voda hřebíček 10 ks špekáček 2 ks bobkový list 1 sklenka sterilovaná paprika 0,2 l lák z okurek 1 konzerva kysané zelí celý černý pepř 0,5 balíčků deko celé nové koření
Postup Domácí utopenci ze špekáčků
Postup přípravy receptu
-
Větší sklenici od okurek omyjeme a necháme oschnout. Množství se řídí právě velikostí sklenice. Špekáčky oloupeme a podélně nařízneme, ale nedořízneme. Cibuli nakrájíme na kolečka
Vnitřky špekáčků potřeme prolisovaným česnekem a naplníme všechny špekáčky cibulí. Vše na zálivku svaříme, necháme trochu vychladnout a scedíme. Nálev by mě zůstat teplejší
Do sklenice postupně vrstvíme špekáčky, cibuli, zelí a papriku. Během vrstvení proléváme lákem. Domácí utopence ze špekáčků zavíčkujeme. Domácí utopence ze špekáčků necháme 2 - 3 dny uležet při pokojové teplotě a pak je uložíme na 10 - 14 dní na chladné místo
Domácí utopence ze špekáčků podáváme s čerstvým pečivem a cibulí a zelím ze sklenice.