Bramborová galetka se slaninou recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
máslo
600 g brambory
tymián
rozmarýn
rajče
1 ks šalotka
olivový olej
zakysaná smetana
150 g anglická slanina
citronová šťáva
salátová okurka
dijonská hořčice
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené a oloupané brambory nakrájíme na plátky. Anglickou slaninu nakrájíme na plátky. Odřezky slaniny orestujeme v pánvi na olivovém oleji, přidáme nasekanou šalotku a dva stroužky česneku. Přidáme brambory a nasekaný rozmarýn. Dochutíme solí a pepřem a krátce orestujeme

  2. Formičku vymažeme máslem a vyložíme ji plátky slaniny tak, aby přesahovaly přes okraj formy. Dovnitř dáme bramborovou směs a zavřeme je přesahující slaninou. Dáme do trouby předehřáté na 190 °C na 10–12 minut

  3. Mezitím připravíme jednoduchý dresink ze zakysané smetany, kapky citronu a lžíce dijonské hořčice. Ochutíme solí a pepřem a promícháme

  4. Stihneme také připravit salátek – salátovou okurku nakrájíme na kostičky, stejně tak rajče. Promícháme spolu a ochutíme olivovým olejem, solí a pepřem

  5. Galetku servírujeme s dresinkem a minisalátkem

  6. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!