Bramborová galetka se slaninou recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl máslo 600 g brambory tymián rozmarýn rajče 1 ks šalotka olivový olej zakysaná smetana 150 g anglická slanina citronová šťáva salátová okurka dijonská hořčice mletý černý pepř
Postup Bramborová galetka se slaninou
Postup přípravy receptu
-
Uvařené a oloupané brambory nakrájíme na plátky. Anglickou slaninu nakrájíme na plátky. Odřezky slaniny orestujeme v pánvi na olivovém oleji, přidáme nasekanou šalotku a dva stroužky česneku. Přidáme brambory a nasekaný rozmarýn. Dochutíme solí a pepřem a krátce orestujeme
Formičku vymažeme máslem a vyložíme ji plátky slaniny tak, aby přesahovaly přes okraj formy. Dovnitř dáme bramborovou směs a zavřeme je přesahující slaninou. Dáme do trouby předehřáté na 190 °C na 10–12 minut
Mezitím připravíme jednoduchý dresink ze zakysané smetany, kapky citronu a lžíce dijonské hořčice. Ochutíme solí a pepřem a promícháme
Stihneme také připravit salátek – salátovou okurku nakrájíme na kostičky, stejně tak rajče. Promícháme spolu a ochutíme olivovým olejem, solí a pepřem
Galetku servírujeme s dresinkem a minisalátkem
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!