Domácí uzený kapr recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
nové koření
celý černý pepř
4 ks kapr o váze 1,5 kg

Postup přípravy receptu

  1. Kapry očistíme, odřízneme hlavy, vykucháme a omyjeme

  2. Ryby silně prosolíme a do břišní dutiny vložíme bobkový list, několik kuliček celého černého pepře a kuličku nového koření. Vše poskládáme do hlubší nádoby tak, aby ryby měly hřbety dolů, zakryjeme a necháme v chladu odležet alespoň 24 hodin

  3. Potom kapry rozdělíme na polovinu, příčně na ocasní a hrudní porce. Vyjmeme koření, důkladně osušíme a upevníme na potravinový provázek

  4. Udírnu roztopíme na 60 °C, vložíme vyvázané kapry a zvolna udíme přibližně 8 až 9 hodin. Teplotu udržujeme mezi 40 - 60 °C

  5. Hotové kapry zbavíme provázků, přendáme je na tác a podáváme s pečivem a zeleninovými saláty

  6. Než se ryby vyudí, můžeme podávat z hlav, vnitřností a zeleniny, jemnou rybí polévku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!