Zdravá jablečná buchta recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 ks vejce
40 g máslo
1 lžíce kakao
150 g jablko
sádlo
3 lžíce med
strouhaný kokos
2 lžičky prášek do perníku
150 g ovesné vločky
200 ml kefír bez příchuti

Postup přípravy receptu

  1. Ovesné vločky rozmixujeme a jablka nastrouháme

  2. Zvlášť smícháme suché ingredience - ovesné vločky, prášek do perníku a kakao. Mokré ingredience smícháme také zvlášť - vejce, nastrouhaná jablka, med, rozpuštěné máslo a kefír. Nakonec smícháme vše dohromady na těsto

  3. Pekáč vyložíme pečicím papírem, okraje vymažeme tukem a vysypeme kokosem. Těsto vylijeme do pekáče

  4. Jablečnou buchtu pečeme 15 minut při 175 °C a potom na dalších 10 minut ztlumíme na 150 °C

  5. Zdravou jablečnou buchtu po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako moučník.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!