Buchta z pomazánkového másla recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 hrnek mléko
1 hrnek cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
2 hrnky polohrubá mouka
tuk na vymazání
1 balíček kypřící prášek do pečiva
mouka na vysypání
200 g pomazánkové máslo bez příchuti

Postup přípravy receptu

  1. Pomazánkové máslo utřeme se dvěma žloutky a hrnkem cukru. Přidáme hrnek mléka, 2 hrnky polohrubé mouky, prášek do pečiva, vanilkový cukr a nakonec přimícháme sníh ušlehaný ze dvou bílků. Podle druhu buchty můžeme přidat ovoce, kakao, strouhaný kokos apod

  2. Těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech, ale i do různých forem. Buchtu upečeme v troubě při 180 - 200 °C

  3. Buchtu z pomazánkového másla po vychladnutí podáváme jako výborný moučník.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!