Buchta z pomazánkového másla recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 2 ks vejce 1 hrnek mléko 1 hrnek cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 2 hrnky polohrubá mouka tuk na vymazání 1 balíček kypřící prášek do pečiva mouka na vysypání 200 g pomazánkové máslo bez příchuti
Postup Buchta z pomazánkového másla
Postup přípravy receptu
-
Pomazánkové máslo utřeme se dvěma žloutky a hrnkem cukru. Přidáme hrnek mléka, 2 hrnky polohrubé mouky, prášek do pečiva, vanilkový cukr a nakonec přimícháme sníh ušlehaný ze dvou bílků. Podle druhu buchty můžeme přidat ovoce, kakao, strouhaný kokos apod
Těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech, ale i do různých forem. Buchtu upečeme v troubě při 180 - 200 °C
Buchtu z pomazánkového másla po vychladnutí podáváme jako výborný moučník.