Sekaná ze zajíce recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce petrželka mléko majoránka cibule hladká mouka anglická slanina vepřový bůček mletý černý pepř cherry rajčata toastový chleba zaječí maso okurky cornichon
Postup Sekaná ze zajíce
Postup přípravy receptu
-
Nakrájený toastový chleba zalijeme mlékem a necháme nasát. Zaječí maso očistíme a bůček nakrájíme na kostky. Dáme do mísy spolu s namočeným chlebem, ze kterého jsme vymačkali přebytečné mléko, osolíme a opepříme. Směs umeleme a přidáme slaninu, vejce a majoránku. Zaprášíme troškou mouky a pomocí rukou vypracujeme směs
Na rozehřátém olivovém oleji opečeme jednu zkušební placičku a pokud je třeba, tak směs ještě dochutíme solí a pepřem
Pekáček vysteleme pečícím papírem, podlijeme vodou a vložíme na něj vytvarovanou sekanou. Pečeme ze začátku na 140 °C, na závěr můžeme teplotu trochu zvýšit, aby se vytvořila kůrka. Během pečení obložíme pekáček nakrájenou cibulí
Po 45 minutách sekanou vyndáme z trouby, nakrájíme na plátky, polijeme vypečenou šťávou a ozdobíme směsí rajčátek, nasekané petrželky a pečené cibule. Sekanou podáváme s okurkami
Zdroj: iPrima.cz - Rozpal to, šéfe!