Jihočeský štrůdl recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 1 ks vejce 50 g máslo 50 g strouhanka 1 ks žloutek 1 lžička tuk 500 g jablko rozinky ořechy 150 g hladká mouka 2 balíčky skořicový cukr 125 ml mléko (voda)
Postup Jihočeský štrůdl
Postup přípravy receptu
-
Přísady zpracujeme na hladké těsto, které dáme do chladničky odpočinout. Nakrouháme si jablka, prosypeme je skořicovým cukrem a podle vlastní chuti můžeme přidat i rozinky a ořechy
Těsto rozdělíme na čtyři stejné díly, každý rozválíme na co nejtenčí placku, středem navršíme proslazená, nakrouhaná jablka, posypeme strouhankou a pokropíme tukem. Stočíme, uzavřeme, dáme na dobře vymazaný plech, pomastíme mezi zíviny i na povrchu, podlijeme 2 lžícemi mléka a upečeme
Upečený štrůdl zdobíme moučkovým cukrem.