Toasty z celozrnného chleba recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

50 g sůl
máslo
šunka
450 ml voda
150 g hladká mouka
1,5 lžička sušené droždí
80 g pšeničné otruby
mletý barevný pepř
150 g celozrnná pšeničná mouka
150 g celozrnná žitná mouka
2 lžíce slunečnicová semínka
150 g žitná chlebová mouka
plátkový sýr (eidam 45%)

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience vsypeme a vlijeme do domácí pekárny. Zvolíme program celozrnný chléb, kůrka střední, velikost střední a upečeme

  2. Vychladlý celozrnný chléb nakrájíme na stejně hrubé plátky, pomažeme máslem a posypeme trochou pepře. Na plátek chleba položíme plátek šunky (vegetariáni vynechají) a plátek sýra, přiklopíme druhým namazaným plátkem

  3. Toasty z celozrnného chleba už jen dokřupava zapečeme v rozehřátém toastovači. Toasty podáváme ještě teplé, ale dají se jíst i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!