Toasty z celozrnného chleba recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 50 g sůl máslo šunka 450 ml voda 150 g hladká mouka 1,5 lžička sušené droždí 80 g pšeničné otruby mletý barevný pepř 150 g celozrnná pšeničná mouka 150 g celozrnná žitná mouka 2 lžíce slunečnicová semínka 150 g žitná chlebová mouka plátkový sýr (eidam 45%)
Postup Toasty z celozrnného chleba
Postup přípravy receptu
-
Všechny ingredience vsypeme a vlijeme do domácí pekárny. Zvolíme program celozrnný chléb, kůrka střední, velikost střední a upečeme
Vychladlý celozrnný chléb nakrájíme na stejně hrubé plátky, pomažeme máslem a posypeme trochou pepře. Na plátek chleba položíme plátek šunky (vegetariáni vynechají) a plátek sýra, přiklopíme druhým namazaným plátkem
Toasty z celozrnného chleba už jen dokřupava zapečeme v rozehřátém toastovači. Toasty podáváme ještě teplé, ale dají se jíst i studené.