Polévka z ovesných vloček 2 recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 2 ks žloutek 3 dl mléko 1 l voda zakysaná smetana 4 dkg ovesné vločky 1 kostka zeleninový bujon 20 dkg Mražená jarní zeleninová směs 2 lžíce másla nebo rostliného tuku petželka zelená
Postup Polévka z ovesných vloček 2
Postup přípravy receptu
-
Vločky řádně propereme pod tekoucí vodou a uvaříme v osolené vodě do měkka
Potom vločky rozmixujeme, nebo je můžeme scedit a použít pouze vývar
Zeleninu podusíme na másle. V mléce rozšleháme žloutky
Vývar s vločkami přivedeme k varu, vložíme kostku zeleninového bujonu, podušenou zeleninu a vlijeme mléko se žloutky a povaříme ještě 5 minut
Při podávání můžeme polévku zjemnit lžičkou smetany. Zdobíme zelenou petrželkou
V létě raději použijeme zeleninu čerstvou.