Polévka z pečené červené řepy s brusinkami a aceto balsamico recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 60 g máslo 1 ks cibule 2 lžíce cukr krupice 1 l kuřecí vývar 7 cl panenský olivový olej 750 g červená řepa mletý černý pepř 80 g brusinkový džem 7 cl tmavé aceto balsamico
Postup Polévka z pečené červené řepy s brusinkami a aceto balsamico
Postup přípravy receptu
-
Červenou řepu velikosti tenisového míčku omyjeme, dáme na pekáč a vložíme na 50 minut do trouby předehřáté na 180 °C. Po upečení řepu vychladíme a oloupeme, nakrájíme na menší kousky
V rendlíku rozehřejeme máslo, olivový olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou jen zesklovatíme. Přidáme aceto balsamico, cukr a necháme zkaramelizovat
Přidáme nakrájenou řepu, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a na mírném ohni vaříme 10 minut. Poté nalijeme do mixéru nebo tyčovým mixérem vymixujeme v krémovou polévku. Podle potřeby dochutíme solí a cukrem
Polévku z pečené červené řepy nalijeme do hezkého, předehřátého talíře. Zdobíme brusinkovým kompotem, smetanou a olivovým olejem
Zdroj: Lamart.cz