Hraběnčiny řezy s jablky recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

200 g máslo
4 ks žloutek
600 g jablko
50 g rozinky
4 ks bílek
100 g ořechy
200 g cukr moučka
200 g cukr krystal
1 lžička mletá skořice
450 g polohrubá mouka
6 g kypřící prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve připravíme těsto. Oddělíme žloutky od bílků a žloutky utřeme s cukrem moučka. Smícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva, přimícháme žloutky s cukrem a změklé máslo nebo tuk na pečení

  2. Třetinu těsta oddělíme do mikrotenového sáčku a dáme do mrazáku. Čím více bude těsto ztuhlé, tím lépe se s ním bude pracovat. Zbytek těsta vyválíme na pečícím papíře a dáme na velký plech. Upravíme tvar, aby někde těsto nepřečnívalo nebo nechybělo

  3. Jablka oloupeme, nakrájíme na malé kostky, rozložíme na těsto a posypeme mletou skořici, rozinkami a nasekanými ořechy. Z bílků ušleháme sníh, zašleháme do něj cukr a rozetřeme na jablka. Navrch nastrouháme těsto z ledničky

  4. Moučník pečeme v předehřáté troubě při 180 °C. Až začne těsto na povrchu růžovět, je upečené

  5. Hraběnčiny řezy s jablky po vychladnutí servírujeme s šálkem kávy nebo čaje jako vynikající svačinu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!