Tvarohový koláč s makovými kaňkami recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 2 ks vejce 1000 g tvaroh 150 g cukr moučka 2 balíčky vanilkový cukr 250 g bílý jogurt 420 g hladká mouka 250 g Hera 250 g mletý mák 1 balíček kypřící prášek do pečiva 1 balíček vanilkový pudinkový prášek
Postup Tvarohový koláč s makovými kaňkami
Postup přípravy receptu
-
Všechny ingredience na těsto dáme do mísy, Heru pokrájíme na kousky a vypracujeme hladké těsto tak, aby se nelepilo. Než si připravíme náplně, vložíme těsto do lednice
Do hluboké mísy dáme všechny ingredience na tvarohovou náplň a vyšleháme ji elektrickým šlehačem. Makovou náplň si připravíme podle návodu na obalu, nebo si náplň připravíme sami
Větší pekáček si vyložíme pečícím papírem a těsto rovnoměrně prsty nebo válečkem natáhneme na celý plech, vytlačíme okraje. Pak nalijeme tvarohovou náplň a rovnoměrně rozetřeme. Na tvaroh děláme lžící makové kaňky, dokud náplň nespotřebujeme
Tvarohový koláč s makovými kaňkami vložíme do trouby a pečeme na 170 °C asi 25 - 30 minut. Upečený tvarohový koláč necháme vychladnout
Tvarohový koláč s makovými kaňkami nakrájíme a můžeme podávat.