Kvasnicová pomazánka podle tchyně recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
3 dkg máslo
1 - 2 hrstě strouhanka
1 - 2 dl mléko
majonéza
10 dkg kvasnice
plnotučná hořčice
2 - 3 ks sterilovaná okurka
15 dkg měkký salám
worchesterová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Měkký salám nakrájíme na jemno. Sterilované okurky nakrájíme na kostičky. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky

  2. Na másle smažíme kvasnice do krásné zlatohnědé barvy. Trvá to trochu déle, ale vyplatí se to, protože kvasnice začnou krásně vonět. Přilijeme mléko, přisypeme strouhanku a mícháme, až hmota zhoustne. Potom necháme vychladnout

  3. Ke kvasnicím vmícháme pochutiny, které máme rádi. Přidáme například plnotučnou hořčice, worchesterovou omáčku, sójovou omáčku, mletý pepř, sůl a pro zjemnění můžeme doplnit i majonézou. Pomazánku promícháme a přidáme nakrájená vařená vejce, měkký salám a nakládané okurky. Kdo má rád, může přidat i cibuli. Nakonec kvasnicovou pomazánku důkladně promícháme a můžeme podávat

  4. Kvasnicovou pomazánku podle tchyně namažeme na chléb nebo pečivo podle chuti a ozdobíme nakrájenou zeleninou


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!