Kvasnicová polévková zavářka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 lžíce olej
sůl
vývar
1 ks vejce
3 kostky droždí
mletý pepř
100 ml polohrubá mouka
sušená petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Na rozehřátý olej rozdrobíme droždí. Mícháme, dokud se kvasnice neroztečou a potom nezhoustnou

  2. Do vychladlých kvasnic přidáme vejce, trochu soli, pepře a rozmícháme. Potom přidáme polohrubou mouku a sušenou petrželku. Dobře promícháme a protlačíme stěrkou přes síto s velkými otvory do vařící polévky. Zavářku vaříme asi 5 minut

  3. Kvasnice můžeme připravovat i na smažené cibulce. Místo petrželky můžeme dát majoránku a česnek. Vývar volíme dle chuti, může být i jenom z bujonu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!