Pivní omáčka k pečenému vepřovému bůčku recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

cukr
česnek
sůl
máslo
tymián
rozmarýn
šalotka
pepř
250 g kořenová zelenina
0,5 l černé pivo
výpek z bůčku

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky, šalotku nakrájíme na jemno. Na másle opečeme zeleninu, pak přidáme šalotku. Když je vše dozlatova opečené, přidáme výpek z bůčku, poté zalijeme černým pivem a vývarem, přidáme bylinky a nastrouhaný česnek a vaříme na mírném plameni 20 minut

  2. Pivní omáčku propasírujeme a dále sváříme na požadovanou hustotu. Když máme svařeno, přidáme vychlazené máslo,sundáme ze sporáku a máslo zašleháme

  3. Hotovou pivní omáčku ještě dochutíme solí, pepřem popřípadě dosladíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!