Pivní omáčka k pečenému vepřovému bůčku recept
Apetit Recepty omáčkySuroviny na recept
- cukr česnek sůl máslo tymián rozmarýn šalotka pepř 250 g kořenová zelenina 0,5 l černé pivo výpek z bůčku
Postup Pivní omáčka k pečenému vepřovému bůčku
Postup přípravy receptu
-
Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky, šalotku nakrájíme na jemno. Na másle opečeme zeleninu, pak přidáme šalotku. Když je vše dozlatova opečené, přidáme výpek z bůčku, poté zalijeme černým pivem a vývarem, přidáme bylinky a nastrouhaný česnek a vaříme na mírném plameni 20 minut
Pivní omáčku propasírujeme a dále sváříme na požadovanou hustotu. Když máme svařeno, přidáme vychlazené máslo,sundáme ze sporáku a máslo zašleháme
Hotovou pivní omáčku ještě dochutíme solí, pepřem popřípadě dosladíme.