Vepřové plátky v pivní smetaně recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 lžíce olej sůl 1/2 lžičky oregano 2 lžičky škrobová moučka 1/2 l světlé pivo 2 lžičky mletý kmín 500 ml smetana na vaření 1 kg vepřová pečeně bez kosti pepř čtyř barev
Postup Vepřové plátky v pivní smetaně
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Po obvodu několikrát nařízneme, aby se maso při opékání nekroutilo
Plátky masa lehce naklepeme, osolíme, okořeníme kmínem, oreganem a lehce i pepřem
Na pánvi rozehřejeme olej a maso na něm z každé strany po dobu jedné minuty opékáme. Poté ho podlijeme světlým pivem a dusíme doměkka
Ve smetaně rozmícháme škrobovou moučku a přilijeme do pivní šťávy. Krátce povaříme a podáváme
Ideální přílohou k vepřovým plátkům v pivní smetaně je rýže.