Vepřové plátky v pivní smetaně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 lžíce olej
sůl
1/2 lžičky oregano
2 lžičky škrobová moučka
1/2 l světlé pivo
2 lžičky mletý kmín
500 ml smetana na vaření
1 kg vepřová pečeně bez kosti
pepř čtyř barev

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Po obvodu několikrát nařízneme, aby se maso při opékání nekroutilo

  2. Plátky masa lehce naklepeme, osolíme, okořeníme kmínem, oreganem a lehce i pepřem

  3. Na pánvi rozehřejeme olej a maso na něm z každé strany po dobu jedné minuty opékáme. Poté ho podlijeme světlým pivem a dusíme doměkka

  4. Ve smetaně rozmícháme škrobovou moučku a přilijeme do pivní šťávy. Krátce povaříme a podáváme

  5. Ideální přílohou k vepřovým plátkům v pivní smetaně je rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!