Bramborový baštýř recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 lžic olej
sůl
10 ks brambory
1 ks cibule
1500 ml voda
4 lžičky jíška
500 g kuřecí prsa
1 lžička provensálské koření
2 lžičky mletá sladká paprika
mletý černý pepř
1 konzerva bílé fazole v tomatové omáčce

Postup přípravy receptu

  1. Velkou cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a dáme pomalu restovat na pánev s olejem. Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na nudličky a přidáme k cibulce

  2. Když se maso zatáhne, na povrchu zbělá, opepříme jej, dostatečně osolíme a přidáme provensálské koření. Necháme restovat, než cibulka zezlátne a maso se propeče

  3. Mezitím si oloupeme brambory a omyté je pokrájíme je na čtvrtky

  4. Směs masa s cibulí zaprášíme sladkou paprikou, rychle promícháme. Nesmíme nechat na plameni dlouho, ať paprika nezhořkne. Baštýře zalijeme vodou a přidáme nakrájené brambory a sterilované fazolky

  5. Baštýře vaříme 4 minuty v tlakovém hrnci nebo v běžném hrnci do změknutí brambor. Po dovaření ochutnáme, podle potřeby osolíme a zahustíme hotovou jíškou

  6. Podávat můžeme ihned, ale nejlepší je baštýř druhý den po uvaření, pěkně uleželý.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!