Bramborový baštýř recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 5 lžic olej sůl 10 ks brambory 1 ks cibule 1500 ml voda 4 lžičky jíška 500 g kuřecí prsa 1 lžička provensálské koření 2 lžičky mletá sladká paprika mletý černý pepř 1 konzerva bílé fazole v tomatové omáčce
Postup Bramborový baštýř
Postup přípravy receptu
-
Velkou cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a dáme pomalu restovat na pánev s olejem. Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na nudličky a přidáme k cibulce
Když se maso zatáhne, na povrchu zbělá, opepříme jej, dostatečně osolíme a přidáme provensálské koření. Necháme restovat, než cibulka zezlátne a maso se propeče
Mezitím si oloupeme brambory a omyté je pokrájíme je na čtvrtky
Směs masa s cibulí zaprášíme sladkou paprikou, rychle promícháme. Nesmíme nechat na plameni dlouho, ať paprika nezhořkne. Baštýře zalijeme vodou a přidáme nakrájené brambory a sterilované fazolky
Baštýře vaříme 4 minuty v tlakovém hrnci nebo v běžném hrnci do změknutí brambor. Po dovaření ochutnáme, podle potřeby osolíme a zahustíme hotovou jíškou
Podávat můžeme ihned, ale nejlepší je baštýř druhý den po uvaření, pěkně uleželý.