Bramborovo-zelné krokety se slaninou recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek olej sůl 2 vejce strouhanka 600 g brambory 1 ks cibule sádlo hladká mouka 60 g anglická slanina 1 hrnek kyselé zelí
Postup Bramborovo-zelné krokety se slaninou
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory nakrájíme a uvaříme v osolené a okmínované doměkka. Brambory slijeme, necháme okapat a vystydnout. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a anglickou slaninu na malé čtverečky. Zelí zbavíme přebytečného láku a pokrájíme na menší kousky
Na sádle rozškvaříme slaninu, vmícháme cibuli a česnek a vše orestujeme dozlatova. Pak přidáme vymačkané zelí, směs osolíme a ochutíme kmínem a zvolna podusíme, dokud nebude zelí měkké a šťáva zcela nevysmahne
Vychladlé zelí a brambory spolu rozšťoucháme dohladka v tužší směs, ze které tvoříme stejně velké šišky. Bramborovo-zelné krokety se slaninou obalíme v hladké mouce, vejcích a strouhance a usmažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova
Bramborovo-zelné krokety se slaninou podáváme jako přílohu například k sekané, ale i jen tak jako chuťovku.