Bramborovo-zelné krokety se slaninou recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
olej
sůl
2 vejce
strouhanka
600 g brambory
1 ks cibule
sádlo
hladká mouka
60 g anglická slanina
1 hrnek kyselé zelí

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nakrájíme a uvaříme v osolené a okmínované doměkka. Brambory slijeme, necháme okapat a vystydnout. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a anglickou slaninu na malé čtverečky. Zelí zbavíme přebytečného láku a pokrájíme na menší kousky

  2. Na sádle rozškvaříme slaninu, vmícháme cibuli a česnek a vše orestujeme dozlatova. Pak přidáme vymačkané zelí, směs osolíme a ochutíme kmínem a zvolna podusíme, dokud nebude zelí měkké a šťáva zcela nevysmahne

  3. Vychladlé zelí a brambory spolu rozšťoucháme dohladka v tužší směs, ze které tvoříme stejně velké šišky. Bramborovo-zelné krokety se slaninou obalíme v hladké mouce, vejcích a strouhance a usmažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova

  4. Bramborovo-zelné krokety se slaninou podáváme jako přílohu například k sekané, ale i jen tak jako chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!