Bramborovo-zeleninový pekáček recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek sůl kmín tymián 3 - 4 ks mrkev grilovací koření olivový olej 2 ks červená paprika 1,2 kg vařené brambory ve slupce 4 ks bílá paprika 1 svazek jarní cibulka s natí
Postup Bramborovo-zeleninový pekáček
Postup přípravy receptu
-
Brambory dobře očistíme kartáčkem a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Brambory scedíme, necháme mírně vychladnout a nakrájíme na kolečka
Mezitím si očistíme zeleninu. Cibulku nakrájíme na kolečka, papriku na nudličky. Mrkev na hranolky
Hluboký plech dobře vymažeme olivovým olejem a poklademe kolečky brambor. Zasypeme mrkví, paprikou a na závěr cibulkou. Vše zasypeme grilovacím kořením, kmínem, tymiánem a přidáme na kousíčky nakrájené stroužky česneku
Bramborovo-zeleninový pekáček vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a za občasného promíchání upečeme doměkka a dozlatova. Hotovo je zhruba za 30 minut podle typu trouby
Bramborovo-zeleninový pekáček podáváme jako vegetariánský hlavní chod s libovolnou studenou omáčkou.