Bramborovo-zeleninový pekáček recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
kmín
tymián
3 - 4 ks mrkev
grilovací koření
olivový olej
2 ks červená paprika
1,2 kg vařené brambory ve slupce
4 ks bílá paprika
1 svazek jarní cibulka s natí

Postup přípravy receptu

  1. Brambory dobře očistíme kartáčkem a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Brambory scedíme, necháme mírně vychladnout a nakrájíme na kolečka

  2. Mezitím si očistíme zeleninu. Cibulku nakrájíme na kolečka, papriku na nudličky. Mrkev na hranolky

  3. Hluboký plech dobře vymažeme olivovým olejem a poklademe kolečky brambor. Zasypeme mrkví, paprikou a na závěr cibulkou. Vše zasypeme grilovacím kořením, kmínem, tymiánem a přidáme na kousíčky nakrájené stroužky česneku

  4. Bramborovo-zeleninový pekáček vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a za občasného promíchání upečeme doměkka a dozlatova. Hotovo je zhruba za 30 minut podle typu trouby

  5. Bramborovo-zeleninový pekáček podáváme jako vegetariánský hlavní chod s libovolnou studenou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!