Litý švestkový koláč recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 1 ks vejce 200 g máslo 250 ml mléko 1 balíček prášek do pečiva 400 g švestky 150 g cukr moučka cukr moučka 500 g polohrubá mouka tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání
Postup Litý švestkový koláč
Postup přípravy receptu
-
Omyté a osušené švestky vypeckujeme. Koláčovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 170 °C
Máslo necháme rozpustit v mikrovlnce a v mléce rozšleháme 1 vejce. Mouku prosejeme do mísy a promícháme s práškem do pečiva a špetkou soli. Pak přidáme cukr, mléko s vejcem a rozpuštěné máslo. Ze všech surovin vypracujeme řidší těsto
Těsto rovnoměrně rozprostřeme na plech a poklademe švestkami. Koláč pečeme přibližně 30 - 40 minut a ještě teplý posypeme moučkovým cukrem
Litý švestkový koláč nakrájíme na porce a podáváme podle chuti ke kávě nebo čaji.