Pršut s bramborami ve slupce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 špetka sůl
4 ks brambory
1 ks citron
1 dl olivový olej
100 g parmezán
2 lžíce čerstvá bazalka
1 lžíce hrubozrnná sůl
400 g pršut

Postup přípravy receptu

  1. Troubu zahřejeme na 150 °C

  2. Neoloupané a pečlivě očištěné brambory ve slupce osušíme a každou zvlášť zabalíme do alobalu. Dáme je péct na 10 minut do trouby

  3. Mezitím rozložíme na talíře plátky pršutu. Škrabkou nastrouháme nad masem hoblinky parmezánu, pokropíme olivovým olejem, osolíme, opepříme a posypeme bazalkou. Citron nakrájíme na čtvrtky a na každý talíř dáme jednu

  4. Pršut podáváme s bramborami ve slupce a nahrubo mletou solí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!