Břevnovský jogurtový koláč recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 ks vejce
1/8 kg máslo
1 kelímek jogurt
1/2 lžičky prášek do pečiva
8 lžic cukr krupice
1/2 kelímku cukr krupice
1/2 l borůvky
8 lžic hrubá mouka
1 kelímek hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Borůvky očistíme, omyjeme a necháme okapat. Malý nízký pekáček nebo dortovou či koláčovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Z másla, mouky a cukru si připravíme žmolenku

  2. Vejce, cukr a jogurt utřeme a přidáme mouku s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme do připravené formy a poklademe borůvkami (ovocem podle sezóny). Posypeme žmolenkou a pečeme ve středně teplé troubě

  3. Pokud bychom chtěli koláč na velký plech, připravíme si těsto z dvojité dávky

  4. Upečený břevnovský jogurtový koláč nakrájíme a můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!