Břevnovský salát recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- sůl 2 ks paprika 15 dkg žampióny 1 svazek ředkvičky 2 ks rajče 2 ks mrkev 0,5 ks květák jablečný ocet olivový olej 15 dkg anglická slanina 4 listy čínské zelí 1 svazek naťová cibulka 1 ks salátová okurka mletý černý pepř
Postup Břevnovský salát
Postup přípravy receptu
-
Ředkvičky očistíme a nakrouháme na tenké plátky, mrkev na dlouhé jemné nudličky, salátovou okurku a papriku na hranolky, rajčata nakrájíme na osminky, naťovou cibulku na kolečka a květák rozebereme na co nejmenší růžičky. Osolíme, opepříme, přidáme jablečný ocet a olivový olej, Dobře promícháme a dáme alespoň na 1/2 hodiny odležet
Anglickou slaninu nakrájenou na proužky vyškvaříme a přidáme na osminky pokrájené žampióny. Za občasného zamíchání necháme vydusit
Mísu vyložíme listy čínského zelí, přidáme připravený salát a posypeme teplou směsí slaniny a žampiónů.