Kapří tyčky s růžovým olejem recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

olej
sůl
4 porce kapr
grilovací koření
hladká mouka
mletý bílý pepř
citronová šťáva
150 - 200 ml rostlinný olej
1 lžička mletá sladká paprika
5 - 6 ks červené sušená chilli paprička

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme růžový olej. Chilli papričky rozdrtíme a vmícháme do velmi horkého oleje. Nepražíme. Pak vmícháme sladkou papriku, odstavíme z tepla a necháme asi 15 minut odstát. Pak olej několikrát přecedíme přes husté sítko a necháme zcela vychladnout

  2. Porce kapra omyjeme a nakrájíme po kostech na tyčky asi 2 cm silné. Maso osušíme, osolíme a obalíme v hladké mouce, kterou jsme předem promíchali s grilovacím kořením. Takto připravené rybí tyčky osmažíme ve vyšší vrstvě oleje a ještě na pánvi zakapeme malým množství růžového oleje

  3. Osmažené kapří kousky servírujeme na listech salátu a podáváme s růžovým olejem jako pikantní chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!