Špagety s fazolemi a slaninou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek 3 lžíce olej sůl 2 snítky petrželka 4 ks rajče 2 ks mrkev 1 balíček špagety 1 hrneček strouhaný parmazán 200 g anglická slanina 1 lžička sušené oregano mletý černý pepř 1 konzerva fazole v rajčatové omáčce 1 hrst lístky bazalky
Postup Špagety s fazolemi a slaninou
Postup přípravy receptu
-
Mrkev a česnek oloupeme. Česnek nakrájíme na plátky, mrkev podélně rozřízneme a taktéž rozkrájíme na slabé plátky. Anglickou slaninu nakrájíme na drobné kostičky
Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Petrželku s bazalkou nasekáme nadrobno. Pokud pěstujeme na zahrádce oregano, použijeme místo sušeného oregano čerstvé a také ho jemně nasekáme
Během přípravy husté omáčky zvládneme uvařit špagety. Jejich příprava, podle návodu na obalu, trvá asi 20 minut
Připravíme si omáčku. Na pánvi si rozpálíme trochu oleje, smažíme společně anglickou slaninu s česnekem. Slaninu necháme vysmahnout, pak přisypeme nakrájenou mrkev a chvíli ještě smažíme, dokud mrkev trochu nezměkne. Opepříme, osolíme, přidáme rajčata, fazole i s rajčatovou omáčkou, petrželku, bazalku, oregano a dusíme asi 5 minut
Hotovou omáčku nalijeme na uvařené špagety, posypeme parmazánem, nebo alespoň nastrouhaným eidamem, a ozdobíme snítkou zelené petrželky.