Špagety s fazolemi a slaninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
3 lžíce olej
sůl
2 snítky petrželka
4 ks rajče
2 ks mrkev
1 balíček špagety
1 hrneček strouhaný parmazán
200 g anglická slanina
1 lžička sušené oregano
mletý černý pepř
1 konzerva fazole v rajčatové omáčce
1 hrst lístky bazalky

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev a česnek oloupeme. Česnek nakrájíme na plátky, mrkev podélně rozřízneme a taktéž rozkrájíme na slabé plátky. Anglickou slaninu nakrájíme na drobné kostičky

  2. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Petrželku s bazalkou nasekáme nadrobno. Pokud pěstujeme na zahrádce oregano, použijeme místo sušeného oregano čerstvé a také ho jemně nasekáme

  3. Během přípravy husté omáčky zvládneme uvařit špagety. Jejich příprava, podle návodu na obalu, trvá asi 20 minut

  4. Připravíme si omáčku. Na pánvi si rozpálíme trochu oleje, smažíme společně anglickou slaninu s česnekem. Slaninu necháme vysmahnout, pak přisypeme nakrájenou mrkev a chvíli ještě smažíme, dokud mrkev trochu nezměkne. Opepříme, osolíme, přidáme rajčata, fazole i s rajčatovou omáčkou, petrželku, bazalku, oregano a dusíme asi 5 minut

  5. Hotovou omáčku nalijeme na uvařené špagety, posypeme parmazánem, nebo alespoň nastrouhaným eidamem, a ozdobíme snítkou zelené petrželky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!