Lahodné buchtičky se šodó recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

50 g cukr
2 lžíce cukr
100 ml olej
1 špetka sůl
2 ks vejce
1/2 kostky máslo
600 ml mléko
200 ml mléko
25 g droždí
500 g hladká mouka
1 lžíce citronová kůra
1 ks vanilkový lusk
1 balíček vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme droždí, lžíci cukru, čtyři lžíce mléka a lžíci mouky, necháme v teple vykynout. Prosátou mouku smícháme s cukrem, solí, citronovou kůrou, vejci, olejem a vzešlým kváskem. Přidáme zbylé mléko a vypracujeme těsto, které pak ještě necháme kynout. Těsto pak vyklopíme na pomoučněný vál, rozdělíme na čtyři stejné části a rozválíme na válečky. Ty pokrájíme na kousky a z nich tvarujeme bochánky, které naskládáme vedle sebe do máslem vymazaného pekáčku

  2. Každou buchtičku důkladně potřeme rozpuštěným máslem. Necháme v teple ještě asi půl hodinky kynout, pak je v troubě předehřáté na 180 °C pečeme dozlatova

  3. Vanilkový pudink důkladně rozmícháme spolu s cukrem v trošce mléka. Zbylé mléko ohřejeme, přidáme dvě lžíce cukru a přilijeme rozmíchaný pudinkový prášek. Za stálého míchání přivedeme k varu, vaříme nanejvýš 1 minutu. Pudink by měl být malinko řidší, než když jej připravujeme obvykle. Poté vmícháme dřeň vanilkového lusku

  4. Hotové vanilkové šodó ihned podáváme přelité přes připravené porce buchtiček.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!