Lahodné ovesné koláčky s ovocem a medem recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

0,5 hrnků mléko
1 ks jablko
3 lžíce med
0,5 ks čokoláda na vaření
1 ks hruška
3 lžíce strouhaný kokos
2 hrnky ovesné vločky
1 - 2 lžičky soda bikarbona
0,5 hrnků mandarinková šťáva

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme ovesné vločky, strouhaný kokos, 3 lžíce medu i více podle chuti, 1 - 2 čajové lžičky sody, nasekanou hrušku nebo jablko a čokoládu podle chuti, ta ale nemusí být. Přidáme půl hrnku mléka a půl hrnku ovocné šťávy z vymačkaných mandarinek nebo pomerančů, případně lze použít jiný ekvivalent, tedy džus nebo sirup s vodou

  2. Takto připravenou směs necháme odstát asi 10 minut v lednici. Vločky nasají tekutiny a krásně změknou, ale ne příliš. Pokud se nám po 10 minutách vločky k sobě příliš nelepí, můžeme přidat víc mléka (džusu, šťávy). Pokud je naopak směs příliš vodnatá, můžeme přidat více vloček, kokosu nebo trochu špaldové celozrnné mouky. Směs by neměla být příliš hutná, ani příliš vodnatá

  3. Na plech vyložený pečícím papírem děláme z těsta kopečky nebo placky a pečeme je při 200 °C 10 - 15 minut podle potřeby. Koláčky v troubě trochu oschnou, zezlatoví a nabobtnají, ale uvnitř zůstanou krásně měkké. Po upečení je lze lehce oddělit od papíru a jsou krásně měkké a nerozpadají se. Koláčky můžeme skladovat venku nebo v lednici, případně je můžeme zamrazit

  4. Lahodné ovesné koláčky s ovocem a medem podáváme jako zdravou sladkost při různých příležitostech.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!