Leknínky recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 250 g máslo 2 ks žloutek 2 dl mléko 80 g cukr moučka 110 g cukr moučka 180 g hera 1 ks vanilkový cukr 260 g hladká mouka 2 lžíce hladká mouka čokoládová poleva 3 lžíce višňová marmeláda
Postup Leknínky
Postup přípravy receptu
-
Mouku, změklou heru, cukr a žloutky zpracujeme na vále na hladké těsto. Necháme je v chladu odpočinout. Připravíme si formičky na košíčky a vymažeme je tukem. Těsto vyválíme a vykrajujeme kytičky. Polovinu jich vložíme do formiček a druhou polovinu upečeme klasicky na plechu. Vše necháme vychladnout
Na krém si uvaříme kaši z mouky,mléka a vanilkového cukru. Máslo vyšleháme s cukrem do pěny a postupně přidáváme vychladlou kaši a marmeládu
K ploché kytičce přilepíme rozehřátou čokoládou košíček z kytičky a do něj pak nastříkáme cukrářským sáčkem krém. Leknínky ozdobíme podle vlastní fantasie. Na fotografii jsou leknínky pečené na svatbu
Leknínky uchováváme v chladu.