Špenátová polévka s kuskusem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
1,2 l voda
4 lžíce kuskus
smetana ke šlehání
mletý černý pepř
2 kostky slepičí bujón
225 g mražený listový špenát

Postup přípravy receptu

  1. Mražený špenát necháme povolit a potom ho nakrájíme nerezovým nožem na plátky. Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem. Kuskus připravíme podle návodu na obalu. Smetanu ušleháme

  2. Vodu přivedeme k varu, přidáme kostky slepičího bujónu (vegetariáni nahradí bujónem zeleninovým) a nakrájený špenát. Krátce povaříme a odstavíme z tepla. Ponorným mixérem polévku rozmixujeme. Ochutíme ji utřeným česnekem a vmícháme připravený kuskus

  3. Polévku podáváme teplou s miskou ušlehané smetany, kterou si každý stolovník podle chuti přidává sám. Šlehačku lze nahradit lehkou zakysanou smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!