Špenátová polévka s kuskusem recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 1,2 l voda 4 lžíce kuskus smetana ke šlehání mletý černý pepř 2 kostky slepičí bujón 225 g mražený listový špenát
Postup Špenátová polévka s kuskusem
Postup přípravy receptu
-
Mražený špenát necháme povolit a potom ho nakrájíme nerezovým nožem na plátky. Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem. Kuskus připravíme podle návodu na obalu. Smetanu ušleháme
Vodu přivedeme k varu, přidáme kostky slepičího bujónu (vegetariáni nahradí bujónem zeleninovým) a nakrájený špenát. Krátce povaříme a odstavíme z tepla. Ponorným mixérem polévku rozmixujeme. Ochutíme ji utřeným česnekem a vmícháme připravený kuskus
Polévku podáváme teplou s miskou ušlehané smetany, kterou si každý stolovník podle chuti přidává sám. Šlehačku lze nahradit lehkou zakysanou smetanou.