Špenátová roláda s tvarohovou náplní recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
sůl
4 ks vejce
1 špetka prášek do pečiva
200 g zakysaná smetana
3 lžíce hrubá mouka
červená paprika
100 g strouhaný sýr
1 kostka mražený špenát
250 g měkký tvaroh

Postup přípravy receptu

  1. Špenát necháme rozmrazit, vymačkáme a smícháme se žloutky, moukou s práškem do pečiva a nakonec sněhem vyšlehaném z bílků. Osolíme a rozetřeme na plech vyloženým papírem na pečení. Pečeme ve vyhřáté troubě (asi 200 °C) 10 - 15 minut

  2. Mezitím z tvarohu, smetany, strouhaného sýru, soli a prolisovaného česneku vymícháme náplň

  3. Upečený špenátový plát překlopíme na čistý papír na pečení, papír na kterém se pekl sloupneme, položíme zpátky a celé srolujeme i s oběma papíry. Po vychladnutí rozvineme, potřeme náplní. Aby roláda ladila oku, přidáme na kousky nakrájenou červenou papriku, a opět srolujeme

  4. Špenátovou roládu se smetanovou náplní dáme vychladit do ledničky a krájíme na plátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!