Bramboráky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 - 3 stroužky česnek
150 ml olej
sůl
2 ks vejce
1 kg brambory
10 ml mléko
majoránka
120 g hladká mouka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme

  2. Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé

  3. Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova

  4. Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!