Zeleninové bramboráky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

česnek
sůl
1 - 2 ks vejce
800 g brambory
majoránka
kmín
pažitka
hladká mouka
olej na smažení
350 g mražená zelenina
mletý černý pepř
200 g měkký salám

Postup přípravy receptu

  1. Mraženou zeleninu povaříme asi 10 minut v osolené vodě. Pak vodu slijeme, zeleninu necháme vychladnout a vidličkou ji rozmačkáme. Oloupané brambory najemno nastrouháme. Salám nakrájíme na drobné kostičky

  2. Zeleninu, brambory a salám dáme do mísy. Přidáme vejce, podle potřeby hladkou mouku a osolíme a okořeníme. Dobře promícháme

  3. Vzniklou směs nabíráme velkou lžící a na pánvi s rozpáleným olejem tvoříme placičky, které po obou stranách smažíme dozlatova

  4. Zeleninové bramboráky podáváme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!