Moučník obližprst recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 60 ml olej 6 ks vejce 250 g máslo 50 ml rum 2 lžíce kakao kakao 5 ks žloutek 2 dl mléko 5 ks bílek 120 g cukr moučka 300 g cukr moučka 3 lžíce cukr moučka 1 ks vanilkový cukr 4 lžíce hladká mouka 120 g polohrubá mouka 1 ks kypřící prášek do pečiva
Postup Moučník obližprst
Postup přípravy receptu
-
Žloutky vymícháme s cukrem, přidáme kakao, olej a polohrubou mouku s práškem do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků vyšlehaný do tuha
Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 25 minut při 200 °C. Já peču asi 20 minut na horkovzduch při 180 °C. Záleží na vlastnostech trouby. Po upečení necháme korpus vychladnout
Nad párou ušleháme žloutky s mlékem, hladkou moukou, vanilkovým cukrem a cukrem moučka do zhoustnutí, šleháme tak 5 - 7 minut. Nakonec přidáme rum a necháme ještě jednou nad párou ztuhnout. Po vychladnutí postupně přidáváme do krému máslo a pořádně vyšleháme
Bílky dáme do hrnce a nejprve ušleháme do tuha! Teprve potom dáme sníh nad páru a postupně přidáváme cukr. Vyšleháme do tuha tak, až se sníh bude krásně táhnout. Na korpus natřeme žloutkový krém, na krém dáme sněhovou pěnu a hustě posypeme kakaem, grankem nebo čokoládou
Moučník obližprst nakrájíme a podáváme s šálkem kávy nebo čaje.