Moučník obližprst recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

60 ml olej
6 ks vejce
250 g máslo
50 ml rum
2 lžíce kakao
kakao
5 ks žloutek
2 dl mléko
5 ks bílek
120 g cukr moučka
300 g cukr moučka
3 lžíce cukr moučka
1 ks vanilkový cukr
4 lžíce hladká mouka
120 g polohrubá mouka
1 ks kypřící prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vymícháme s cukrem, přidáme kakao, olej a polohrubou mouku s práškem do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků vyšlehaný do tuha

  2. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 25 minut při 200 °C. Já peču asi 20 minut na horkovzduch při 180 °C. Záleží na vlastnostech trouby. Po upečení necháme korpus vychladnout

  3. Nad párou ušleháme žloutky s mlékem, hladkou moukou, vanilkovým cukrem a cukrem moučka do zhoustnutí, šleháme tak 5 - 7 minut. Nakonec přidáme rum a necháme ještě jednou nad párou ztuhnout. Po vychladnutí postupně přidáváme do krému máslo a pořádně vyšleháme

  4. Bílky dáme do hrnce a nejprve ušleháme do tuha! Teprve potom dáme sníh nad páru a postupně přidáváme cukr. Vyšleháme do tuha tak, až se sníh bude krásně táhnout. Na korpus natřeme žloutkový krém, na krém dáme sněhovou pěnu a hustě posypeme kakaem, grankem nebo čokoládou

  5. Moučník obližprst nakrájíme a podáváme s šálkem kávy nebo čaje.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!