Vaflové bramboráky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 1 ks vejce 5 ks brambory 2 lžíce mléko 1 hrst majoránka 4 lžíce hladká mouka mletý černý pepř 1 lžička olej na vymazání
Postup Vaflové bramboráky
Postup přípravy receptu
-
Brambory očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme další ingredience (horké mléko, hladkou mouku, prolisovaný česnek, vejce, sůl, pepř a drcenou majoránku). Případně si připravíme bramborákové těsto podle vlastního receptu, jak ho máme rádi
Spodní díl vaflovače potřeme trochou oleje. Stačí jen první bramborák, pak už nemusíme. Do vaflovače rozprostřeme těsto, přiklopíme a pečeme asi 5 minut
Hotové vaflové bramboráky podáváme teplé nebo studené. U nás je jíme s uzeným a kysaným zelím.