Vaflové bramboráky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 1 ks vejce 5 ks brambory 2 lžíce mléko 1 hrst majoránka 4 lžíce hladká mouka mletý černý pepř 1 lžička olej na vymazání
Postup Vaflové bramboráky
Postup přípravy receptu
- 
                                      Brambory očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme další ingredience (horké mléko, hladkou mouku, prolisovaný česnek, vejce, sůl, pepř a drcenou majoránku). Případně si připravíme bramborákové těsto podle vlastního receptu, jak ho máme rádi 
- Spodní díl vaflovače potřeme trochou oleje. Stačí jen první bramborák, pak už nemusíme. Do vaflovače rozprostřeme těsto, přiklopíme a pečeme asi 5 minut 
- Hotové vaflové bramboráky podáváme teplé nebo studené. U nás je jíme s uzeným a kysaným zelím. 

