Kachní prsa s batáty a hruškovo-jablečným pyré recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1/2 - 1 lžíce cukr olej sůl 1 lžíce máslo 1 ks jablko 1 ks hruška 3 ks batáty 1 balíček strouhaný parmazán 1 lžíce čerstvý zázvor balzamikový ocet mletý černý pepř 3 ks kachní prsa 1 lžíce lístečky rozmarýnu
Postup Kachní prsa s batáty a hruškovo-jablečným pyré
Postup přípravy receptu
-
Kachní prsa očistíme, kůži na několika místech nařízneme a z obou stran osolíme a opepříme. Pod kůži v nářezech vložíme lístečky rozmarýnu. Batáty omyjeme, osušíme a nakrájíme na půlkolečka silná asi ½ cm. Malé jablko a větší hrušku oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Čerstvý zázvor jemně nastrouháme
Na rozpálenou pánev bez tuku vložíme prsíčka kůží dolů, pak teplotu snížíme a pečeme, dokud nebude kůže opečená do červena. Poté maso otočíme, ještě asi 3 minuty opékáme a přendáme do pekáčku. Zakryté maso vložíme na 5 - 8 minut do trouby předehřáté na 180 °C, pak prsíčka vyjmeme a necháme ještě několik minut odpočinout
Připravené batáty rozložíme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme je olejem, osolíme a pečeme při 200 °C doměkka. Hotové batáty přendáme do mísy, posypeme parmazánem, vše promícháme a podle chuti přisolíme
Na rozpuštěném másle krátce podusíme do poloměkka jablka s hruškou, cukrem a zázvorem. Ovoce se nesmí rozvařit. Ovoce dochutíme balzamikem, promícháme a částečně rozmělníme vidličkou
Hotová kachní prsa šikmým řezem rozdělíme na poloviny a naservírujeme na talíře. Maso obložíme pečenými batáty a hruškovo- jablečným pyré a ihned podáváme.