Kachní prsa s batáty a hruškovo-jablečným pyré recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1/2 - 1 lžíce cukr
olej
sůl
1 lžíce máslo
1 ks jablko
1 ks hruška
3 ks batáty
1 balíček strouhaný parmazán
1 lžíce čerstvý zázvor
balzamikový ocet
mletý černý pepř
3 ks kachní prsa
1 lžíce lístečky rozmarýnu

Postup přípravy receptu

  1. Kachní prsa očistíme, kůži na několika místech nařízneme a z obou stran osolíme a opepříme. Pod kůži v nářezech vložíme lístečky rozmarýnu. Batáty omyjeme, osušíme a nakrájíme na půlkolečka silná asi ½ cm. Malé jablko a větší hrušku oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Čerstvý zázvor jemně nastrouháme

  2. Na rozpálenou pánev bez tuku vložíme prsíčka kůží dolů, pak teplotu snížíme a pečeme, dokud nebude kůže opečená do červena. Poté maso otočíme, ještě asi 3 minuty opékáme a přendáme do pekáčku. Zakryté maso vložíme na 5 - 8 minut do trouby předehřáté na 180 °C, pak prsíčka vyjmeme a necháme ještě několik minut odpočinout

  3. Připravené batáty rozložíme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme je olejem, osolíme a pečeme při 200 °C doměkka. Hotové batáty přendáme do mísy, posypeme parmazánem, vše promícháme a podle chuti přisolíme

  4. Na rozpuštěném másle krátce podusíme do poloměkka jablka s hruškou, cukrem a zázvorem. Ovoce se nesmí rozvařit. Ovoce dochutíme balzamikem, promícháme a částečně rozmělníme vidličkou

  5. Hotová kachní prsa šikmým řezem rozdělíme na poloviny a naservírujeme na talíře. Maso obložíme pečenými batáty a hruškovo- jablečným pyré a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!