Zapečená kachní prsa recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžíce olej sůl 1 ks vejce 1 ks pomeranč 50 ml brandy 1 lžíce med 1 balíček listové těsto hladká mouka 150 ml zakysaná smetana čerstvě mletý pepř 2 ks kachní prsa s kůží drůběží vývar
Postup Zapečená kachní prsa
Postup přípravy receptu
-
Kachní prsa omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Potom je naložíme alespoň na 2 hodiny do marinády
Marináda: Pomeranč omyjeme, kůru nastrouháme a šťávu zbavíme jadérek. Kůru i šťávu promícháme se zakysanou smetanou, osladíme medem, vložíme kachní prsa a marinujeme
Prsa vyjmeme z marinády a důkladně osušíme. Potom je opékáme na oleji, nejdříve kůží dolů, asi po 5 minutách na každé straně. Odložíme na ubrousek a necháme vychladnout
Listové těsto vyválíme na dva stejně velké, tenké pláty, do kterých vychladlá prsa zavineme. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubou solí a v předtopené troubě pečeme ještě asi 25 minut
Výpek z kachních prsou lehce zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a krátce povaříme. Vzniklou šťávu podle potřeby osolíme a opepříme
Upečená kachní prsa nakrájíme na porce a podáváme s bramborovou kaší. Mastíme kachní šťávou.