Pstruh na polský způsob recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 1 - 2 lžíce máslo 2 ks pstruh 2 ks chilli paprička 3 lžíce olivový olej hladká mouka 1 lžíce mletá sladká paprika
Postup Pstruh na polský způsob
Postup přípravy receptu
-
Pstruhy vykucháme, omyjeme a osušíme. Stroužky česneku utřeme se solí a jednou nebo dvěma chilli papričkami. Pokud máme rádi ostré pokrmy, tak papričky necháme, jak jsou. Pokud máme radši jen pikantní chuť, odstraníme z chilli papriček semínka
Pstruhy potřeme vzniklou pastou uvnitř i na povrchu a necháme 15 - 20 minut marinovat. Mezitím do hladké mouky na obalení vmícháme lžíci mleté papriky
Na pánev nalijeme asi 3 lžíce olivového oleje a přidáme lžíci másla. Pstruhy obalíme v paprikové mouce a z obou stran osmažíme. Ve zbylé mouce můžeme obalit kolečka cukety nebo lilku a osmažit je jako přílohu k pstruhům
Pstruhy na polský způsob podáváme se šťouchanými brambory, případně bramborovou kaší.