Kynutý jahodový knedlík plněný marcipánem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

40 g cukr
1 špetka sůl
2 ks vejce
350 ml mléko
1 ks droždí
marcipán
780 g hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Do vlažného mléka rozdrolíme droždí, přidáme špetku cukru a poprášíme moukou. Kvásek dáme na teplé místo a necháme vzejít. Poté smícháme s prosátou moukou, přidáme špetku soli a vajíčko. Těsto důkladně propracujeme a necháme kynout

  2. Asi za hodinu těsto rozválíme. Vezmeme kostku marcipánu a nakrájíme na tenké plátky, dáme mezi potravinářskou folii a válečkem rozválíme na tenounký plátek

  3. Každou jahodu zabalíme tímto plátkem. Zabalenými jahodami plníme těsto a tvarujeme knedlíky. Kynuté jahodové knedlíky vaříme 6 minut a poté otočíme a vaříme dalších 6 minut. Po vyvdání kynuté knedlíky propícháme a omastíme přepuštěným máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!