Pečené roládky plněné masovou směsí recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
1 ks vejce
70 g niva
80 g gouda
350 g hladká mouka
drcený tymián
200 ml světlé pivo
mletý černý pepř
400 g vepřová krkovice
130 g ztužený pokrmový tuk
4 plátky vepřová šunka

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou krkovici umeleme a v míse promícháme s nastrouhanými sýry gouda a niva. Směs opepříme, lehce osolíme, ochutíme sušeným drceným tymiánem, propracujeme s vejcem a necháme v chladu odležet

  2. Připravíme si pivní těsto. Z mouky, nastrouhaného ztuženého tuku a piva vypracujeme vláčné těsto, které rozválíme na pomoučněném vále na tenkou placku, kterou rozkrojíme na 4 díly. Každý díl poklademe plátkem šunky, naplníme masovou směsí a svineme do roládky, kterou řádně uzavřeme

  3. Masové roládky přendáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a v troubě předehřáté na 200 °C zapékáme asi 8 - 10 minut. Poté teplotu snížíme na 150 °C a zvolna dopékáme přibližně 30 - 40 minut dozlatova

  4. Pečené plněné roládky podáváme jako hlavní chod s bramborovou kaší a salátem. Můžeme je také servírovat jako teplou chuťovku s pikantními omáčkami a pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!