Zapečené papriky s jáhlovou nádivkou recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
olej
sůl
4 ks paprika
petrželka
1 ks cibule
150 g niva
200 g jáhly
500 ml zeleninový vývar
1 lžíce mandlové lupínky
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Papriky očistíme, podélně rozkrojíme a zbavíme jadérek. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Jáhly spaříme vařící vodou a necháme okapat. Česnek oloupeme a prolisujeme. Sýr nakrájíme na kostičky

  2. Připravíme si jáhlovou náplň. Na oleji orestujeme cibuli dorůžova. Vmícháme okapané jáhly, které opékáme asi 5 minut. Potom přilijeme zeleninový vývar, zmírníme teplotu a zakryté zvolna dusíme 15 - 20 minut. Měkké jáhly necháme zchladnout, ochutíme prolisovaným česnekem a vmícháme nakrájený sýr, mandlové lupínky a usekanou petrželku. Podle chuti osolíme a opepříme

  3. Vychladlou směsí naplníme poloviny paprik, vložíme do pekáčku a pečeme v troubě při 200 °C přibližně 20 minut

  4. Zapečené papriky s jáhlovou nádivkou podáváme teplé s bílým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!