Zapečené papriky s jáhlovou nádivkou recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek olej sůl 4 ks paprika petrželka 1 ks cibule 150 g niva 200 g jáhly 500 ml zeleninový vývar 1 lžíce mandlové lupínky mletý černý pepř
Postup Zapečené papriky s jáhlovou nádivkou
Postup přípravy receptu
-
Papriky očistíme, podélně rozkrojíme a zbavíme jadérek. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Jáhly spaříme vařící vodou a necháme okapat. Česnek oloupeme a prolisujeme. Sýr nakrájíme na kostičky
Připravíme si jáhlovou náplň. Na oleji orestujeme cibuli dorůžova. Vmícháme okapané jáhly, které opékáme asi 5 minut. Potom přilijeme zeleninový vývar, zmírníme teplotu a zakryté zvolna dusíme 15 - 20 minut. Měkké jáhly necháme zchladnout, ochutíme prolisovaným česnekem a vmícháme nakrájený sýr, mandlové lupínky a usekanou petrželku. Podle chuti osolíme a opepříme
Vychladlou směsí naplníme poloviny paprik, vložíme do pekáčku a pečeme v troubě při 200 °C přibližně 20 minut
Zapečené papriky s jáhlovou nádivkou podáváme teplé s bílým pečivem.