Krůtí stehna na česneku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 palička česnek
sůl
rozmarýn
grilovací koření
olivový olej
3 - 4 ks větší brambory
zeleninový vývar na podlití
čerstvě mletý barevný pepř
2 ks krůtí stehno nebo špalíček

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si krůtí stehna, která bývají o poznání větší než kuřecí. Můžeme z nich použít klidně jen špalíčky jako v tomto případě a zbytek upravit jinak. Ale klidně se mohou péct i celá stehýnka. Stáhneme z nich kůži a dobře omyjeme. Komu nevadí tuk, kůži nechá

  2. Kuřecí špalíčky dvakrát až třikrát nařízneme a potřeme solí a čerstvě namletým barevným pepřem ze všech stran. Do zářezů natlačíme na plátky nakrájené stroužky česneku

  3. Brambory oloupeme a nakrájíme na hrubší kolečka

  4. Pekáček vymažeme olejem a na dno poklademe brambory. Posypeme zbývajícím česnekem, solí a rozmarýnem. Poklademe krůtí špalíčky nebo stehna a také posypeme rozmarýnem. Podlijeme silným zeleninovým nebo bylinkovým vývarem z kostky. Přikryjeme a dáme péct do trouby vyhřáté asi na 170 - 180 °C. Asi po 30 minutách pečení odkryjeme, posypeme grilovacím kořením a pečeme, dokud nejsou brambory měkké a špalíčky na pohled křupavé. V některé troubě může příprava trvat až 1,5 hodiny. Sem tam poléváme vypečenou šťávou

  5. Krůtí stehna na česneku podáváme společně s brambory a šťávou nejlépe vzápětí po přípravě. Pro dochucení můžeme zakápnout tatarskou omáčkou, dresinkem nebo zakysanou smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!