Pečené provensálské brambory recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
máslo
12 ks brambory
1 snítka petrželová nať
provensálské koření

Postup přípravy receptu

  1. Brambory omyjeme a oloupeme. Nakrájíme na půlměsíčky

  2. Plech silně vymažeme máslem nebo ramou. Na plech narovnáme nakrájené brambory. Posypeme je provensálským kořením a pečeme v horkovzdušné nebo normální troubě asi 20 minut. Během pečení je obrátíme. Brambory solíme až po upečení. Hotové už nemastíme

  3. Provensálské brambory se hodí k pečenému, smaženému i grilovanému masu. Jsou výborné ale i bez masa, například s ochuceným tvarohem nebo jogurtovým dresinkem

  4. Nové jarní brambory neloupeme, ale omyjeme a očistíme kartáčkem. Pečeme je se slupkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!