Špenátové brambory recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 2 ks vejce 3 lžíce máslo 700 g brambory 1 ks cibule 100 ml smetana mletý černý pepř máslo na vymazání 250 g čerstvý špenát
Postup Špenátové brambory
Postup přípravy receptu
-
Brambory řádně očistíme kartáčkem, omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka. Listy čerstvého špenátu omyjeme a spaříme vařící vodou. Vodu vymačkáme a špenát pokrájíme. Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemné kostičky a osmažíme na másle. Česnek oloupeme a prolisujeme. Vejce rozšleháme se smetanou
Uvařené brambory rozšťoucháme i se slupkou, vmícháme špenát, česnek a osmaženou cibulku. Podle chuti osolíme a opepříme. Směs vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a zalijeme vejci se smetanou. Brambory zapékáme v předehřáté troubě na 220 °C
Zapečené špenátové brambory zdobíme čerstvou zeleninou a podáváme jako přílohu k minutkám nebo pečeným masům.