Špenátové brambory recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
2 ks vejce
3 lžíce máslo
700 g brambory
1 ks cibule
100 ml smetana
mletý černý pepř
máslo na vymazání
250 g čerstvý špenát

Postup přípravy receptu

  1. Brambory řádně očistíme kartáčkem, omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka. Listy čerstvého špenátu omyjeme a spaříme vařící vodou. Vodu vymačkáme a špenát pokrájíme. Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemné kostičky a osmažíme na másle. Česnek oloupeme a prolisujeme. Vejce rozšleháme se smetanou

  2. Uvařené brambory rozšťoucháme i se slupkou, vmícháme špenát, česnek a osmaženou cibulku. Podle chuti osolíme a opepříme. Směs vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a zalijeme vejci se smetanou. Brambory zapékáme v předehřáté troubě na 220 °C

  3. Zapečené špenátové brambory zdobíme čerstvou zeleninou a podáváme jako přílohu k minutkám nebo pečeným masům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!