Pomerančové palačinky s omáčkou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 lžička olej
1 špetka sůl
máslo
1/2 lžičky solamyl
250 ml mléko
70 ml voda
2 ks pomeranč
1/2 - 1 lžíce cukr moučka
3 lžíce griotka
200 g hladká mouka
2 lžíce citronová šťáva
2 lžíce pomerančová šťáva
200 ml pomerančová šťáva
cukr moučka na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme pomerančové těstíčko. Mouku prosejeme a osolíme. V hlubší míse prošleháme mléko s vodou, olejem, pomerančovou šťávou a vejcem. Za stálého míchání postupně přidáváme prosátou mouku, dokud nevznikne hladké řídké těstíčko, které necháme asi 30 minut odpočinout

  2. Mezitím oloupeme pomeranče, které rozdělíme na dílky, zbavíme blanek i pecek a rozkrojíme na třetiny. Kousky pomeranče vložíme na sítko a šťávu necháme okapat. Okapanou šťávu z kousků pomeranče promícháme s malým množstvím vody a solamylem. Nyní si připravíme pomerančovou omáčku. V kastrůlku svaříme pomerančovou a citronovou šťávu s moučkovým cukrem, přilijeme likér a podle potřeby omáčku zahustíme šťávou s vodou a solamylem

  3. Na malém množství másla usmažíme z těstíčka palačinky, které posypeme moučkovým cukrem, přeložíme na čtvrtiny a naplníme kousky okapaného pomeranče

  4. Pomerančové palačinky rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou, podle chuti pocukrujeme a ihned podáváme. Pomerančové palačinky s omáčkou výborně chutnají ozdobené šlehačkou a strouhanou čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!