Pomerančové palačinky s omáčkou recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 lžička olej 1 špetka sůl máslo 1/2 lžičky solamyl 250 ml mléko 70 ml voda 2 ks pomeranč 1/2 - 1 lžíce cukr moučka 3 lžíce griotka 200 g hladká mouka 2 lžíce citronová šťáva 2 lžíce pomerančová šťáva 200 ml pomerančová šťáva cukr moučka na posypání
Postup Pomerančové palačinky s omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme pomerančové těstíčko. Mouku prosejeme a osolíme. V hlubší míse prošleháme mléko s vodou, olejem, pomerančovou šťávou a vejcem. Za stálého míchání postupně přidáváme prosátou mouku, dokud nevznikne hladké řídké těstíčko, které necháme asi 30 minut odpočinout
Mezitím oloupeme pomeranče, které rozdělíme na dílky, zbavíme blanek i pecek a rozkrojíme na třetiny. Kousky pomeranče vložíme na sítko a šťávu necháme okapat. Okapanou šťávu z kousků pomeranče promícháme s malým množstvím vody a solamylem. Nyní si připravíme pomerančovou omáčku. V kastrůlku svaříme pomerančovou a citronovou šťávu s moučkovým cukrem, přilijeme likér a podle potřeby omáčku zahustíme šťávou s vodou a solamylem
Na malém množství másla usmažíme z těstíčka palačinky, které posypeme moučkovým cukrem, přeložíme na čtvrtiny a naplníme kousky okapaného pomeranče
Pomerančové palačinky rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou, podle chuti pocukrujeme a ihned podáváme. Pomerančové palačinky s omáčkou výborně chutnají ozdobené šlehačkou a strouhanou čokoládou.