Snadné pomerančové cukroví recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 250 g máslo 4 ks žloutek 150 g cukr moučka 140 g cukr moučka 1 - 2 lžíce vařící voda 360 g hladká mouka 1 lžička pomerančová kůra 3 lžíce pomerančová šťáva 1 špetka mletý hřebíček kandovaná pomerančová kůra
Postup Snadné pomerančové cukroví
Postup přípravy receptu
-
Pro úspěch toho receptu musí mít všechny ingredience stejnou pokojovou teplotu. Mouku prosejeme a máslo nakrájíme na kostičky. Žloutky oddělíme od bílků a z omytého pomeranče nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu
V míse promícháme prosátou mouku s moučkovým cukrem, pomerančovou kůrou, mletým hřebíčkem, žloutky a změklým máslem. Ze směsi vyhněteme středně vláčné těsto, které necháme v chladu asi 2 hodiny odpočinout. Potom z těsta vyválíme placku o síle asi 1,5 - 2 mm a tvořítky vykrájíme nejrůznější tvary cukroví, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Sušenky pečeme v dobře předehřáté troubě asi při 200 °C dorůžova
Vychladlé sušenky zdobíme cukrovou polevou s chutí pomeranče a kandovanou pomerančovou kůrou. Cukrovou polevu připravíme promícháním moučkového cukru s pomerančovou šťávou a horkou vodou. Kandovanou pomerančovou kůru můžeme nahradit čerstvou kůrou z pomeranče, kterou spaříme a obalíme v cukru.