Snadné kuřecí kung-pao recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

paprika
solamyl
cibule
ředkvičky
mrkev
1 - 2 lžíce cukr krystal
500 g kuřecí prsa
sojová omáčka
1 lžíce worcesterová omáčka
bujon

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve nakrájíme zeleninu na menší kusy. Výběr zeleniny záleží na každém z vás, každopádně doporučuji tvrdší druhy (paprika, mrkev, ředkvičky či cibule), které se v omáčce nerozvaří. Poté nakrájíme kuřecí prsa na menší kostičky, které následně obalíme v solamylu

  2. Kostičky kuřecího masa orestujeme na lžíci oleje, vyjmeme z pánve na talíř a necháme chvíli odležet. Na pánvi na menším plameni rozpustíme cukr a necháme ho zkaramelizovat. Jakmile se nám cukr rozpustí, přidáme jak sojovou, tak worcesterovou omáčku (množství upravujeme podle chuti) a pomalu mícháme. Jakmile se celá směs spojí, přidáme trochu vody či bujonu a potom lehce zahustíme solamylem. Pokud máme omáčku hotovou, přidáme zeleninu i kuřecí maso a necháme provařit. Ke konci vaření kung-pao případně dochutíme

  3. Snadné kuřecí kung-pao podáváme s rýží. Nejedná se samozřejmě o pravé kung-pao, nicméně nechutná vůbec špatně. Recept sice není dietní, ale jednou za čas je to vítaná změna.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!