Těstoviny s bazalkovým pestem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
500 g těstoviny
6 lžic olivový olej
20 g strouhaný parmazán
1 svazeček čerstvá bazalka
0,5 svazečků čerstvá petrželka
mletý černý pepř
3 lžíce piniové ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Příprava pesta: listy bazalky, petrželku, parmazán, piniové ořechy nebo mandle, nakrájený česnek a mletý pepř vložíme do mixéru a jemně nasekáme. Pomalu přiléváme olej, až se vytvoří omáčka

  2. Těstoviny uvaříme ve velkém hrnci s osolenou vodou podle návodu al dente. Uvařené těstoviny slijeme, servírujeme na talíře, zalijeme omáčkou a ihned podáváme

  3. Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!