Těstoviny s chřestem a česnekovým máslem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
80 g máslo
180 g těstoviny
mletý pepř
1 hrst čerstvá petrželka
400 g zelený chřest
1 lžička citronová štáva

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny vsypeme do vroucí osolené vody a uvaříme podle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a 1 dl vody z těstovin uchováme na později

  2. Z chřestu odkrojíme dřevnaté konce. Pokud máme čerstvý chřest, postačí odkrojit asi 2 cm. Zbytek chřestu nakrájíme na menší špalíčky, pouze hlavičky ponecháme celé. Na pánvi rozehřejeme 20 g másla a chřest na něm orestujeme. Poté podlijeme asi 1 dl vody, ve které se vařily těstoviny a 5 minut na mírném ohni podusíme

  3. 60 g másla vyšleháme s prolisovaným stroužkem česneku, citronovou šťávou a podle chuti osolíme a opepříme. Čerstvou petrželku nasekáme

  4. Těstoviny s chřestem a česnekovým máslem promícháme spolu s petrželkou a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!