Těstoviny s chřestem a česnekovým máslem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl 80 g máslo 180 g těstoviny mletý pepř 1 hrst čerstvá petrželka 400 g zelený chřest 1 lžička citronová štáva
Postup Těstoviny s chřestem a česnekovým máslem
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny vsypeme do vroucí osolené vody a uvaříme podle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a 1 dl vody z těstovin uchováme na později
Z chřestu odkrojíme dřevnaté konce. Pokud máme čerstvý chřest, postačí odkrojit asi 2 cm. Zbytek chřestu nakrájíme na menší špalíčky, pouze hlavičky ponecháme celé. Na pánvi rozehřejeme 20 g másla a chřest na něm orestujeme. Poté podlijeme asi 1 dl vody, ve které se vařily těstoviny a 5 minut na mírném ohni podusíme
60 g másla vyšleháme s prolisovaným stroužkem česneku, citronovou šťávou a podle chuti osolíme a opepříme. Čerstvou petrželku nasekáme
Těstoviny s chřestem a česnekovým máslem promícháme spolu s petrželkou a ihned podáváme.